Hur mycket kostar en begravning? – Tips för begravningsplanering

Förutom att betala slutnotan finns det flera sätt att minska kostnaderna för en begravning. Ett sätt att göra detta är att välja kremering. Medan fler människor väljer detta alternativ framför den traditionella begravningen, finner många människor fortfarande tröst i den traditionella begravningen. En begravning utan visning kan kosta uppemot 30 000 kr. En kista kan finnas med, men inte öppen för allmänheten. En begravning med visning kan bli dyrare, runt 50 000 kr.

Även om det inte finns något entydigt svar på frågan, kan du börja med att identifiera prioriteringarna för din älskade. Arbeta sedan med ett professionellt team för att göra en begravning speciell och prisvärd. Begravningsarrangörer måste vara transparenta med prissättning och tillhandahålla skriftliga prislistor. Ju mer information du har, desto bättre. Begravningsprocessen är svår, så det hjälper att ha en pålitlig vän med dig.

Blommor kan vara dyra. En begravningskrans kan kosta 1000 kr till 3000 kr, beroende på dess storlek och stil. Boutonnieres, å andra sidan, kostade runt 100 kr till 400 kr. Se till att diskutera dina prioriteringar med din florist innan du bestämmer dig för blommor. Om du är osäker på stilen på begravningsblommorna kan du kolla in hyllningskollektioner online för att få bästa pris. Du kan också hitta florister i ditt område.

Även om kremering är det mest prisvärda alternativet, kan det fortfarande vara dyrt. En kremering eller grön begravning kan kosta upp till 20 000 kr. Om du föredrar en grön begravning kan du istället välja ett vätskebaserat begravningsalternativ. Sedan kan du välja mellan en mängd olika paketalternativ som är skräddarsydda efter dina behov. Begravningsbyrån hjälper dig att bestämma det lämpligaste valet för dig och din familj. Det här alternativet kan spara pengar och stress.

Även om det inte är tillgängligt överallt, är hästdragna begravningar ett unikt alternativ som kan lägga till en touch av klass och stil till din älskades tjänst. Hästdragna begravningsarrangörer erbjuder vanligtvis vita eller svarta hästar och dekorationer i valfri färg. Kostnaden för en hästdragen begravning baseras vanligtvis på en timpris. Begravningsbyrån bör ge dig en uppskattning i god tro innan du utför begravningen så att du kan fastställa de totala kostnaderna innan du bestämmer dig för en tjänst.

Utöver dessa bastjänster tar även begravningsbyråer i Stockholm ut extra avgifter för tillvalstjänster. Att skaffa ett dödsattest, erhålla tillstånd, skydda kvarlevorna och samordna begravningsarrangemang kan kosta cirka 20 000 till 24 000 kr. Flera kyrkogårdar kräver gravvalv eftersom de är viktiga för att bevara lämningarna och förhindrar att marken spänns fast under kistan. Dessutom skyddar ett gravvalv resterna från grundvatten, skadedjur och andra aktiviteter.